Allt du behöver veta om att rengöra bilrekond

Det är viktigt att underhålla sin bil genom att rengöra bilen både på in- och utsidan. I synnerhet är detta viktigt under årstider som vintern och våren då kraftiga väderförhållanden kan skada bilens utsida.

Genom att låta din bil gå igenom en rekond kan du förlänga bilens livslängd och göra den fräsch. I denna artikeln sammanfattar vi allt du behöver veta om bilrekond Göteborg och vad det är.

Vad är en bilrekond?

Vid en bilrekond rengör du både in- och utsidan på bilen för hand. Arbetet brukar även inkludera vaxning och polering av bilens lack för att dels förlänga lackens livslängd och få fram den där fräscha glansen som du alltid har när bilen är nyinköpt.

Hur går en bilrekond till?

En rekond involverar städning både på insidan och utsidan av bilen. Även om arbetet kan skilja sig åt mellan bilverkstäder som erbjuder bilrekond Göteborg, brukar det generellt vara vissa moment som är likadana.

Bilrekond på utsidan av bilen

Bilens utsida utsätts av slitage. Bland annat utsätts bilens lack av smuts och skräp samtidigt som väderförhållanden och vägsaltet under vintern kan skada lacken så att det bildas rost.

Vid en rekond blir utsidan av din bil handtvättad. Efter att all smuts är borttagen brukar lacken bli polerad och små repor borttagna. Andra vanliga moment inkluderar bland annat: maskinpolering av lacken, motortvätt, putsning av rutorna och fälgrengöring.

Bilrekond på insidan av bilen

En bilverkstad göteborg eller däckverkstad hjälper ofta även till med en rekond på insidan av bilen inkluderar dammsugning och borttagning av skräp från säten eller golvmattor. Därtill ingår oftast rengöring av läder, plast och vinyl i dörrkarmar och lister, samt putsning av rutorna invändigt. I tillägg kan bilverkstaden hjälpa dig med andra som exempelvis borttagning av odörer eller fläckar på bilsätet.

Vart kan jag få hjälp med bilrekond?

Vid rekond är det alltid bäst att kontakta en bilrekond Göteborg. Bland annat eftersom arbetet blir utfört för hand och kräver en mer omfattande rengöring med olika rengöringsmedel för varje moment.

Related Posts