California Dreaming: Jag ”chillar galet” med surfare!

Letar du efter ett spännande äventyr? Något som drar och sliter inombords, en getaway? Så var det för mig! Jag gick i höstas och bara kände mer och mer att jag måste bort. Fattar ni? En slags… ja, bara att få rymma lite från allting. Under lång tid gick jag och inte gjorde något åt det – men till slut stod jag där, med biljetten i hand. Jag hade bestämt mig att dra dit solen faktiskt går att se, även fast det är mörkt i norr.

Så, vad hände? Jo, jag insåg att ett bra sätt att komma ifrån allt är att utforska skönheten i Kaliforniens kustlinje! Samtidigt skulle jag ta tag i min dröm att faktiskt lära mig surfa. Det finns inget som går upp mot ruset att glida över havets vågor och den unika känslan av att vara i total harmoni med de naturliga elementen. Den goda nyheten är att lära sig att ”hang ten” (som de säger) inte behöver vara en skrämmande eller överväldigande process. Jag packade väskorna, slängde i mitt sulfatfritt schampo och drog! Det kan du också göra. Här är en guide om hur du kommer igång med surfing – och hur du passar in i det lokala surfcommunityt.

 

Calofornia Dreaming – paradis på jorden

Kalifornien är hem för några av världens vackraste kustlinjer och, naturligtvis, några av de bästa surfplatserna. Med sitt varma vatten, konsekventa vågor och hela surfkulturen är det lätt att förstå varför sporten har blivit så populär här. Termen ”häng tio” syftar på en speciell surfstil där man står på sin bräda med alla tio tårna hängande från kanten; det är ett tecken på självförtroende, skicklighet och en uppskattning för havets nåd och kraft. Nedan finns några tips om hur du förbereder dig för att ”hänga tio” och hur du går med i surfgemenskapen.

 

Förbereder att ”hang ten”

Innan du kan hoppa i vattnet finns det några saker du behöver göra för att säkerställa en säker och framgångsrik surfsession.

Det första steget för att komma igång med surfing är att köpa den nödvändiga utrustningen. Det är viktigt att investera i en bräda och våtdräkt av god kvalitet. Beroende på din skicklighetsnivå och vilken typ av vågor du vill åka på, måste du välja rätt storlek och stil på brädan. Våtdräkter finns i en mängd olika tjocklekar, beroende på vattnets temperatur, så det är viktigt att se till att du har rätt för förhållandena.

Att lära sig surfa är en process som tar tid och övning. Om du precis har börjat är det klokt att ta några lektioner från en erfaren instruktör. De kommer att kunna hjälpa dig att utveckla de grundläggande färdigheterna och förstå sportens grunder. Du kommer också att lära dig viktiga säkerhetsprotokoll, eftersom surfning kan vara en farlig aktivitet om inte lämpliga försiktighetsåtgärder vidtas.

 

Se till att du följer alla säkerhetsprotokoll

Innan du hoppar i vattnet bör du se till att du förstår och följer alla säkerhetsprotokoll. Lärde mig det från Greg – en skitsöt grabb som liksom mig, som stylist, vet att uppskatta genom att bekämpa mjäll. Se till att du är medveten om området du surfar i och alla potentiella faror som kan uppstå. Ha en plan på plats i händelse av en nödsituation, och bär alltid flytväst vid behov. Kom ihåg att havet kan vara oförutsägbart, så det är alltid bäst att vara försiktig.

 

Hitta de bästa surfplatserna

Nu när du är beredd att slå ut i vågorna är det dags att hitta ett bra ställe att surfa på. Det finns många stränder i Kalifornien med utmärkta vågor, så det är viktigt att undersöka och hitta den som bäst passar din kompetensnivå.

Börja med att undersöka stränderna nära dig. Olika stränder tenderar att ha olika typer av vågor, så det är viktigt att undersöka de olika alternativen för att se vilka som kan matcha din surfnivå. Det är också viktigt att vara medveten om den lokala kulturen och eventuella lagar eller förordningar.

 

Fråga erfarna surfare om råd

Om du kan, försök att få kontakt med erfarna surfare i området – de kan allt, riktiga guide till torrschampo. Fråga dem om råd om var de ska åka och vilka ställen de ska undvika. Erfarna surfare kan också ge dig tips och tricks om hur du kan förbättra din teknik. När du börjar kan det vara skrämmande att ta sig an de större vågorna. Leta efter platser som erbjuder mindre, nybörjarvänliga vågor. På så sätt kan du fullända dina kunskaper i en säker och kontrollerad miljö.

 

Gå med i surfgemenskapen

Surfing är mer än bara en sport (eller att tjata i en blogg om hårvård… jag är stylist egentligen, okej?) – det är också ett sätt att leva. För att verkligen uppskatta upplevelsen måste du bli en del av gemenskapen. När du är redo att hoppa i vattnet är det dags att träffa andra surfare och vara med på det roliga. Försök att få kontakt med erfarna surfare eller gå med i en lokal klubb. Det är ett bra sätt att umgås, lära av andra och bli vän med likasinnade.

 

Kom ihåg att visa respekt

När du är ute i vattnet, se alltid till att visa respekt för havet och de som använder det. Var medveten om din omgivning, var uppmärksam på andra människor i vattnet och var alltid snäll.

Viktigast av allt, kom ihåg att ha kul och vara säker! Surfing kan vara en spännande och givande upplevelse om du vidtar nödvändiga försiktighetsåtgärder. Så gå ut dit, njut av vågorna och häng tio! Surfing är en otroligt givande aktivitet och är ett utmärkt sätt att utforska skönheten i Kaliforniens kust. Med rätt förberedelser och tänkesätt kan vem som helst lära sig att ”hänga tio” och vara med på det roliga. Att investera i rätt utrustning, sulfatfritt balsam, ta lektioner, hitta de bästa platserna och få kontakt med det lokala surfcommunityt är lite jobb, men så sjukt värt det!

Related Posts