Varför du ska käka mer grönt

Jag är ett stort fan av färska grönsaker(minst lika mycket som jag är ett fan av billiga gamingdatorer). Jag älskar alla typer av grönsaker men min favorit är definitivt de som odlas lokalt och under säsong. Dessa fantastiska produkter kommer direkt från lokala gårdar och producenter, vilket får mig att må bra av att äta dem varje dag eftersom de har rest mindre än en timme för att komma hit. Det hjälper mig också att spara pengar eftersom jag inte betalar för fraktkostnader för att importera färsk frukt eller grönsaker från fjärran länder när det finns mycket här i mitt eget samhälle! Kan låta som miljömupperi, men jag är helt seriös – jag brukade stoppa hela ansiktet fullt med cheeseburgare och litervis av kött, men efter att ha ändrat min kost så mår jag faktiskt mycket bättre.

Däremot måste man ändå erkänna att det inte har varit helt lätt att göra hoppet. Det finns många småsaker som måste ändras – inte minst ens vanor. Jag har varit så van vid mitt lilla ”varv” i butiken – jag brukade gå helt förbi ”frukt och grönt” i butiken, fram till brödet (kolhydrater check), sen till skafferi och chark och inte minst… godishyllan. När man gjort detta och plockat upp sina favoriter i x antal år är det inte helt lätt att bryta den vanan. Mitt knep var att börja smått, och sedan öka inköpen allt eftersom. Tror inte riktigt på det här med att gå cold turkey direkt. Det blir ett skifte, ungefär som när jag bytte min gamla HP EliteBook 840 G3 mot en helt ny laptop. Det var en process, men till slut gick det!

Hoppas ni också kan ta styrka i veggienismen, som vi har börjat kalla det här hemma, och att ni haft en härlig juletid! Själv ska jag nu gå och spela lite retrospel från 80-talet på min stationär dator. Tjo!

Related Posts